Ziegler
Dědeček Fernand tohle vinařství založil v Hunawihru v roce 1959 (i když Ziegleři jsou v lokalitě od 17. století a někteří z nich se taky věnovali vinařství). Aktuálně se o něj stará syn Daniel s vnukem Antoinem.
Pěstují vína na 10 hektarech a nemalá část z nich se nachází na vinicích označených jako Grand Cru d’Alsace (prostě to nejlepší, co můžete z Alsaska mít). Objevil jsem je náhodou před 13 lety a od té doby je povinná zastávka cestou přes Alsasko. Jejich ryzlinky nemají chybu a já miluju i jejich tramín a pinot blanc. Ale nejen to, ať jsem v létě dorazil s jejich crémanty kamkoliv, byl z nich okamžitě bestseller.
Více o tomto vinařství se dočteš na našem blogu.
Krásné plné rulandské bílé.
Ryzlink je pro Alsasko něco jako kapr pro Třeboň. Nic typičtějšího už není... A ryzlink od Zieglera je naprostá pecka, a to touhle lahví všechno teprve začíná! Máme totiž...
Zieglerův tramín je pecka. Skvěle voní a v chuti ucítíš nálož medu a koření.
Suché bílé Rulandské šedé tě dostane chutí mandlí a tropického ovoce. Neuvěřitelně vybalancované.
Ríša Muhlforst je skvělý, vyzkoušej ho!
Krémík je osvěžující a lahodný a stoprocentně ti vylepší den! Jestli chceš vyzkoušet něco, co strčí šampaňské do kapsy, tak jsi na správné adrese.
Zieglerův růžový crémant je vynikající k dezertům. Čistý Pinot Noir stojí za to ochutnat!
Ríša Rosacker je asi ten nejlepší ryzlink od Zieglerů. Má lehce přes 5 gramů cukru, takže se zdá sladší, ale nebojte, je to suchar :-)
Jestli jsi na sladké a kořeněné, je tohle tvoje volba.
Naturální ryzlink - čisté víno bez jakékoliv další příměsi. Prostě tak, jak ho příroda nechala vzniknout!
Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem