Ke všem objednávkám nad 2000 Kč doprava ZDARMA

Vinařství Fernand Ziegler a synové (EARL ZIEGLER FERNAND & FILS)

 

Dědeček Fernand tohle vinařství založil v Hunawihru v roce 1959 (i když Ziegleři jsou v lokalitě od 17. století a někteří z nich se taky věnovali vinařství). Aktuálně se o něj stará syn Daniel s vnukem Antoinem.

Pěstují vína na 10 hektarech a nemalá část z nich se nachází na vinicích označených jako Grand Cru d’Alsace (prostě to nejlepší, co můžete z Alsaska mít). Objevil jsem je náhodou před 13 lety a od té doby je povinná zastávka cestou přes Alsasko. Jejich ryzlinky nemají chybu a já miluju i jejich tramín a pinot blanc. Ale nejen to, ať jsem letos v létě dorazil s jejich crémanty kamkoliv, byl z nich okamžitě bestseller.

Jejich vinice jsou opečovávány v režimu HVE (Haute Valeur Environmentale), tedy tak aby zachovali ekosystémy a omezili zátěž životního prostředí (půda, voda, biologická rozmanitost atd.) – jde o nejvyšší stupeň konvenčního vinařství – vyšší certifikace je už pouze BIO.

Hrozny sbírají ručně, nepoužívají metodu řízeného kvašení a nechají přírodu, ať tvoří sama (pod Danielovým a Antoinovým pečlivým dohledem).