Ke všem objednávkám nad 2000 Kč doprava ZDARMA

O LaBastide

  • hromada oblastí,
  • nikdo neví, jak se čte etiketa ani
  • co ty nápisy znamenají.

Ale ono to není tak složité. Koneckonců každé víno je buď dobré, nebo špatné. Na to nemá žádný vliv, jak líbivě/komplikovaně se konkrétní lahev jmenuje, z jaké je oblasti, nebo jaký příběh za ní stojí.

Do Francie jezdím už přes třicet let a přes dvacet let poznávám tamní vína. Prvním průvodcem mi byl táta, který je mlsný a který ukázal mému 18letému já, co z toho obrovského množství druhů a stylů stojí za to pít.

Nebudeme si však nic nalhávat. Ochutnal jsem s ním nejen perfektní kvalitní vína, ale i levné pětilitrové soudky červeného za 150,- Kč a supermarketové lahve za pár franků, které nám tehdy v 90. letech přišly „fakt super“ 😊. Ale nezůstal jsem u nich. Moje mlsnost mě hnala (žene) dál, a stále objevuji další a další dimenze, které Francie ve víně nabízí.

Cenově se naše lahve pohybují mezi 280 – 700,- Kč za lahev, protože v téhle (střední cenové) hladině už můžete dostat za své peníze parádní kvalitu. U dražších vín platíte za (relativně) malý pokrok v kvalitě velkou cenovou přirážku, která neodpovídá tomu, o kolik je dané víno lepší. Podobný problém samozřejmě existuje i u vín ve střední cenové hladině, ale ten rozdíl to není tak do očí (a peněženky) bijící 😊.

Svou zkušenost jsem se rozhodl přetavit do nabídky LaBastide.cz. Proto jsem pro vás vybral (zatím) 18 různých lahví od (zatím) 5 vinařů, kteří mi už léta dělají radost, které si sám kupuju a piju. Postupně budu nabídku rozšiřovat a částečně i obměňovat, abyste měli k dispozici větší pestrost, ale bude se vždy jednat maximálně o desítky různých lahví.

Jirka